Gradski Centar za socijalni rad Jagodina

PREKO 100 VOLONTERA ODAZVALO SE POZIVU GRADA JAGODINE ZA DOSTAVU HRANE I HIGIJENE STARIJIM I SOCIJALNO UGROŽENIM LICIMANa jučerašnjem sastanku kriznog štaba grada Jagodine doneta je odluka da grad Jagodina angažuje volontere koji će na teritoriji grada Jagodine pomagati starijim i bolesnim licima i onima koji su ugroženi.

Sva lica koja su ugrožena i ona koja se nalaze na spisku Centra za socijalni rad, mogu da se jave na telefone 062 789 003 i 062 789 086, kako bi im se dostavilo ono što je potrebno u vidu hrane i dezinfekcionih sredstava. „Grad Jagodina će kupiti određenu količinu sredstava za dezinfekciju za svoje građane“ izjavio je nakon sednice Kriznog štaba grada Jagodine, predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Danas je započeta realizacija akcije Skupštine grada Jagodine koja podrazumeva podelu hrane i higijenskih sredstava licima starijim od 65 godina i socijalno ugroženim licima koji su se javili na telefone Centru za socijalni rad u Jagodini, a koji su objavljeni u medijima. "Prvog dana akcije grada Jagodine javilo nam se preko 100 volontera koji od danas dele hranu i higijenska sredstva koje je obezbedio grad Jagodina. Na brojeve telefona našeg kol centra , do sada se javilo preko 200 naših sugrađana. To su uglavnon stariji od 65 godina koji su sami i socijalni ugrožena lica. Svi oni će danas dobiti pakete u kojima se nalazi hleb, mesni proizvodi i gotova jela. Taj paket je namenjen za nedelju dana. Sutra krećemo sa podelom higijenskih sredstava. Podela se vrši u gradu i u svim selima" izjavila je direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini Biserka Jakovljević.

Volonteri se i dalje javljaju na poziv grada Jagodine i kažu da im je čast što pomažu svojim sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija.