Gradski Centar za socijalni rad Jagodina

ТАКСИСТИ И ВОЛОНТЕРИ ДАНАС СУ ПРЕВОЗИЛИ СТАРИЈЕ ОД 65 ГОДИНА ОД МАРКЕТА ДО КУЋЕНеколико десетина такси возила и неколико десетина волонтера су испред свих великих маркета у Јагодини дочекивали наше најстарије и бесплатно их превозили до њихових кућа.

Град Јагодина је јутрос од 4 - 7 часова ујутро организовао локалне такси превознике да бесплатно превезу најстарије суграђане до својих домова, са намирницама које су купили. Волонтери су помогали најстаријим суграђанима да пренесу своје намирнице до таксија.

Директорка Центра за социјални рад града Јагодина Бисерка Јаковљевић изјавила је да је ово још једна у низу акција којима град Јагодина води рачуна о својим најстаријим суграђанима. Од почетка ванредног стања, свакога дана град Јагодина је преко Центра за социјални рад, а уз помоћ волонтера, поделио својим најстаријим и социјално угроженим суграђанима 2500 пакета са храном и исто толико пакета са средствима за хигијену.

Град Јагодина и ЈКП Стандард су претходних дана извршили дезинфекцију и града и села и са тим послом ће наставити и даље. Јагодина чини све у циљу што успешније превенције и борбе против епидемије вируса KОВИД-а 19.
У Јагодини до данас није потврђен ни један случај заражених вирусом KОВИД-а 19.