Gradski Centar za socijalni rad Jagodina

ДО САДА ПОДЕЉЕНО 3000 ХУМАНИТАРНИХ ПАКЕТА ГРАЂАНИМА КОЈИМА ЈЕ ПОМОЋ ПОТРЕБНА         Град Јагодина је у сарадњи са јагодинским Центром за социјални рад наставио поделу хуманитарних пакета породицама којима је помоћ потребна. Од почетка ванредне ситуације у граду и свим селима подељено је око три хиљаде пакета лицима старијим од 65 година која живе сама и којима нема ко да помогне, као и социјално угроженим лицима.

Како је рекла директорка Центра за социјални рад, Бисерка Јаковљевић, акција ће трајати све док траје ванредно стање.

          "Од почетка ванредне ситуације поделили смо око три хиљаде пакета суграђанима старијим од 65 година, који су сами, као и болесним и социјално угроженим лицима. На терену су наши волонтери који уручују прехрамбене и хигијенске пакете, као и заштитне маске за лице. Количина производа у пакетима довољна је за двочлану породицу за период од недељу дана.“, истакла је Јаковљевић и нагласила да помоћ стиже до свакога коме је она потребна, без обзира да ли живи у граду или на селу. Позиву града да достављају храну и хигијенске пакете старијим и социјално угроженим лицима, које је обезбедио град Јагодина, одазвало се преко стотину волонтера, који су на услузи грађанима на целој територији града, разговарају са њима и дају све неопходне информације.

Акција Града Јагодина и Центра за социјални рад се наставља у недељу када ће волонтери помагати свим старијим суграђанима приликом куповине намирница у времену од четири до седам. Сва лица старија од 65 година моћи ће, бесплатно, да све што пазаре превезу кући, тако што је град Јагодина за своје најстарије суграђане обезбедио такси возила, која их бесплатно превозе, као што је било и прошле недеље.