Gradski Centar za socijalni rad Jagodina

У ОРГАНИЗАЦИЈИ ГРАДА ЈАГОДИНЕ ТАКСИСТИ БЕСПЛАТНО ВОЗИЛИ ПЕНЗИОНЕРЕ ОД МАРКЕТА ДО КУЋЕ А ВОЛОНТЕРИ ПОМАГАЛИ У ПРЕНОШЕЊУ КУПЉЕНЕ РОБЕ          Таксисти у Јагодини су и овог јутра од 4 - 7 часова бесплатно превозили пензионере до својих домова, са намирницама које су купили. Као и увек, испред јагодинских супермаркета су били волонтери Центра за социјални рад, који су помагали најстаријим суграђанима да пренесу своје намирнице до таксија. Од увођења ванредног стања, то се дешава сваки пут у организацији Скупштине града Јагодина. Брига о најстаријим суграђанима се одвија континуирано преко Центра за социјални рад, који старијима од 65 година који су социјално угрожени или са малим примањима доставља, уз помоћ волонтера, пакете са храном као и хигијенске пакете. До сада су волонтери поделили преко 3500 пакета са храном и хигијеном. Наши старији суграђани имају могућност да преко кол центра који је формиран позову волонтере да им купе оно што им недостаје или да за њих обаве неку другу потребну услугу. До сада је кол центар примио позиве од преко 4500 различитих особа.


          Директорка Центра за социјални рад града Јагодина Бисерка Јаковљевић овом приликом је појаснила и процедуру за добијање дозволе за кретање за лица која чувају старије од 65 година, оне који су болесни као и она лица која имају болесну децу.
" Таква лица предају захтев Центру за социјални рад, са лекарском документацијом и очитаном личном картом. Центар за социјални рад захтев прослеђује надлежном министарству и и када добију сагласност од министарства Центар за социјални рад ће позвати све и свима уручити потврду коју потписује градоначелник Јагодине."


          Град Јагодина чини све како би у условима ванредног стања све институције функционисале најбоље што могу а на корист свих грађана.